Každý chce pre seba a svoju rodinu to najlepšie a najčerstvejšie jedlo, ale nie každý má prostriedky a možnosti ísť do obchodu každý deň. To je dôvod, prečo sa doma nevyhnutne stretávame s potrebou udržať jedlo čerstvé po čo najdlhšiu dobu.
Nižšie si môžete pozrieť desať trikov, ktoré vám pomôžu uskladňovať potraviny bez obáv, že stratia svoju sviežosť.
#1. Zmrazenie mlieka na niekoľko týždňov dopredu
Ak ste si kúpili niekoľko litrov mlieka a až potom ste si uvedomili, že sa chystáte na dovolenku, nebojte sa, neskazí sa – ak ho zmrazíte. Ak sa blíži dátum spotreby, je v poriadku, ak mlieko zamrazíte na neskoršie použitie, avšak existuje niekoľko pravidiel ktoré by ste mali dodržať. Vylejte trochu mlieka pred zmrazením, pretože zamŕzaním zvýši svoj objem. Najlepšie je zmraziť čerstvé mlieko a uchovávať ho v mrazničke po dobu nie dlhšiu ako 4 až 6 týždňov. Zmrazené mlieko, môžete rozmraziť v chladničke alebo v studenej vode a je bezpečné pre ľudskú spotrebu. Buďte si však vedomí, že chuť a textúra mlieka sa môže zmeniť.
#2. Zmrazenie vajec v zásobníku na ľad
Niekedy nie sme schopní spotrebovať všetky vajcia, kým sú čerstvé alebo používame iba bielky, zatiaľ čo žĺtky sú nevyužité. Žiadne starosti, vajcia môžu byť tiež zmrazené! Len ich rozbijeme a nalejeme do zásobníku na ľad, pridáme trochu soli alebo cukru (pre zachovanie ich štruktúry). Potom ich používame podľa potreby.