10 tipov ako udržať potraviny dlhšie čerstvé

Každý chce pre seba a svoju rodinu to najlepšie a najčerstvejšie jedlo, ale nie každý má prostriedky a možnosti ísť do obchodu každý deň. To je dôvod, prečo sa doma nevyhnutne stretávame s potrebou udržať jedlo čerstvé po čo najdlhšiu dobu.

Nižšie si môžete pozrieť desať trikov, ktoré vám pomôžu uskladňovať potraviny bez obáv, že stratia svoju sviežosť.

#1. Zmrazenie mlieka na niekoľko týždňov dopredu

© Ana Belaval

Ak ste si kúpili niekoľko litrov mlieka a až potom ste si uvedomili, že sa chystáte na dovolenku, nebojte sa, neskazí sa – ak ho zmrazíte. Ak sa blíži dátum spotreby, je v poriadku, ak mlieko zamrazíte na neskoršie použitie, avšak existuje niekoľko pravidiel ktoré by ste mali dodržať. Vylejte trochu mlieka pred zmrazením, pretože zamŕzaním zvýši svoj objem. Najlepšie je zmraziť čerstvé mlieko a uchovávať ho v mrazničke po dobu nie dlhšiu ako 4 až 6 týždňov. Zmrazené mlieko, môžete rozmraziť v chladničke alebo v studenej vode a je bezpečné pre ľudskú spotrebu. Buďte si však vedomí, že chuť a textúra mlieka sa môže zmeniť.

#2. Zmrazenie vajec v zásobníku na ľad

© datruckk

Niekedy nie sme schopní spotrebovať všetky vajcia, kým sú čerstvé alebo používame iba bielky, zatiaľ čo žĺtky sú nevyužité. Žiadne starosti, vajcia môžu byť tiež zmrazené! Len ich rozbijeme a nalejeme do zásobníku na ľad, pridáme trochu soli alebo cukru (pre zachovanie ich štruktúry). Potom ich používame podľa potreby.

Páčil sa ti článok? Sleduj nás na FB: